Op dinsdag 5 juni vond het jaarlijkse bekroningsfeest van link2fleet plaats, de link2fleet awards. Die huldigen de best practices uit de Belgische fleet- en mobiliteitssector. Uit alle ingediende dossiers werden finaal 10 vlootbeheerders uitgenodigd om voor een jury bestaande uit een vijftiental professionals uit de sector hun vlootbeheer te komen verdedigen. Uiteindelijk ging Frédéric Pairoux, de vlootbeheerder van RTBF, met de hoogste eer aan de haal. Los van zijn dagelijks vlootbeheer dat blijk geeft van controle en professionalisme, waren de juryleden vooral verbluft door de toekomstvisie die de RTBF aan de dag legt. De algemene doelstelling om zachte mobiliteit geleidelijk in te voeren via het gebruik van een mobiliteitsbudget, is een van de grote vernieuwingen die door Frédéric Pairoux in gang werd gezet.

Op de tweede podiumplaats eindigde het bedrijf L’Oréal dat vertegenwoordigd werd door Pierre Vandamme. Op de derde plaats eindigde de firma Canon, vertegenwoordigd door Gracienne Maes.

 

Ook prijzen voor mobiliteit en ecologie

Uit de andere dossiers werden nog de geslaagde strategieën op het vlak van mobiliteit en milieu in de verf gezet. Zo ging de onderneming Lampiris aan de haal met de Green Award en Greenfish als eervolle tweede. Lampiris wordt beloond voor zijn overgangsplan naar een vloot met 100% elektrische voertuigen.

Greenfish stond dan weer op het hoogste podiumtrapje inzake mobiliteit, waarbij het de RTBF en JCDecaux achter zich liet. Greenfish presenteerde een innovatief mobiliteitsplan met vier verschillende niveaus.

 

Life Time Achievement

Na Michel Van Den Broeck, de gewezen gedelegeerd bestuurder van LeasePlan en voorzitter van verhuurdersfederatie Renta, die in 2017 werd bekroond, mocht dit keer Guido Huenaerts de Life Time Achievement Award in ontvangst nemen. Daarmee lauwerde de jury de erg mooie carrière van Huenaerts, die onder meer 32 jaar lang actief was bij Volvo Cars Belgium.

 

De beste fleetdealers per gewest

Voor het tweede jaar op rij besliste link2fleet om de concessiehouders te huldigen die een overtuigende fleetstrategie aan de dag wisten te leggen. Na een eerste selectie via een online votingsysteem op de website www.link2fleet.com kwam men tot 3 finalisten per gewest in ons land. Op dinsdag 5 juni, tijdens de ceremonie van de link2fleet awards, konden de aanwezige vlootbeheerders dan stemmen voor de volgorde van elke top drie.

Dit zijn de laureaten:

  • Brussel BMW Brussels
  • Vlaanderen : BMW Van den Broeck
  • Wallonië: Group Vandecasteele

 

Mobileye: innovatie en veiligheid hand in hand

Op het programma van dit evenement stond tot slot ook nog een prijsuitreiking voor de leveranciers uit de sector die over de voorbije 12 maanden innoverende oplossingen op de markt hadden gebracht bedoeld voor vlootbeheerders. In deze categorie werd de firma ATI met hun Mobileye-systeem bekroond. Mobileye is een anticrashsysteem dat gebruik maakt van een reeks intelligente sensoren die potentiële gevaren detecteren en de bestuurder hiervoor op een unieke manier waarschuwen. De ideale tool dus om de ongevalstatistieken bij bedrijfsvloten naar beneden te halen.