Dit jaar kwamen jullie met meer dan 450 naar Paleis 10 van Brussels Expo om deel te nemen aan de link2fleet forum & awards. Dit cijfer, dat nog hoger lag dan bij jaargang 2018, toont aan hoeveel vragen er bestaan rond de toekomst van de fleetmarkt en van de mobiliteit in het algemeen. Daarom probeert het kleine team van link2fleet elk jaar goed naar jullie verzuchtingen te luisteren om een reeks awards en een forum aan te kunnen bieden die zo aantrekkelijk mogelijk zijn.

Twee grote premières

Jaargang 2019 werd gekenmerkt door de komst van twee nieuwe prijzen. De “most appreciated leaseco of the year”, een unieke prijs in de sector, ging naar leasingbedrijf Alphabet op basis van de tevredenheidsgraad gemeten via een formulier ingevuld door hun klanten, automerken en andere partners.

De redactie vond het ook belangrijk om meer zichtbaarheid te geven aan de voor deze markt zo belangrijke startups door de prijs “fleet & mobility start-up of the year” uit te reiken. Elke kandidaat moest de avond zelf zijn project voorstellen in slechts 3 minuten. Aan het eind van de presentatie bekroonde het publiek in Paleis 10 het digitale leasingbedrijf Lizy (lees hier ons artikel over de prijsuitreiking).

Virginie Claes en haar glimlach, hier in het gezelschap van de fleet owner of the year 2019, vergrootten nog de charme van deze erg mooie editie van de link2fleet forum & awards 2019.

Beweging om netwerken te stimuleren

De prijsuitreiking was veel dynamischer dan voordien, met Miss Belgium 2006 Virginie Claes en Marc Demoulin, Editorial director van link2fleet, aan de microfoon, maar jullie wisten ook het forum te smaken waarvan het concept volledig was vernieuwd. In 2019 spraken zes experts zich over heel uiteenlopende thema’s doorheen drie face-to-face-sessies van telkens 12 minuten.

Tot slot konden jullie voor en na de ceremonie in het link2fleet village met elkaar praten en jullie heel diverse bedrijven aan elkaar voorstellen. Dat ging onder meer via een volledig nieuwe mobility quiz, maar ook via een buffet, waar het netwerken kon verdergaan onder het genot van een heerlijke maaltijd en met de mogelijkheid om van de ene tafel naar de andere door te schuiven.