Leasingmaatschappij Mobilease werd in 2018 genomineerd als meest beloftevolle KMO van het jaar door UNIZO West-Vlaanderen. Het is onder meer die campagne die de aandacht trok van Hitachi Capital Mobility, een van de grootste en snelst groeiende leasingondernemingen ter wereld.

Europees karakter

Dankzij deze overname is Mobilease verzekerd van een stevige toekomst en toegang tot nieuwe mobiliteitsmodi, afgestemd op de noden van morgen. De Europese structuur maakt het vanaf nu ook mogelijk om Europese klanten te bedienen en op die manier een nieuwe groeispurt aan te trekken.

Hoewel de structuur achter Mobilease enkele ingrijpende veranderingen ondergaat, zullen klanten en medewerkers daar zelf weinig van merken. De merknaam Mobilease blijft voorlopig behouden. Managing Director Kristof De Backer blijft gewoon op post en neemt verder de dagelijkse leiding op zich.

Kansen grijpen

“Een wereldspeler als Hitachi klopt niet elke dag aan. Een toekomstgerichte opportuniteit als deze konden we dan ook niet laten liggen”, vertelt De Backer. “Mobilease behoudt wel haar sterke band met Delphine Duran en Emmanuel Van Poucke van Automotive Group, dat een ‘preferred partner’ en reseller blijft van Mobilease”, aldus de Managing Director.

Moederholding Hitachi Capital Corporation, en de verschillende dochterondernemingen,  beheren een portefeuille van zo’n 240.000 leasevoertuigen, waarvan bijna 100.000 in Europa. De Japanse multinational is naar eigen zeggen vastbesloten om de komende jaren nog meer strategische overnames te doen in andere Europese landen.