De nieuwe Vivaro bestaat in vier basisversies. Het instapmodel is de Vivaro bestelwagen en kost € 21.800 (excl. btw). De kortste versie van 4,60 m wordt aangedreven door de Euro 6d-TEMP-gecertificeerde 1,5-liter diesel met 75 kW/102 pk in combinatie met een handgeschakelde zesbak (NEDC-brandstofverbruik:  gecombineerd 5,2-4,9 l/100 km, 135‑130 g/km CO2) Deze versie van de Vivaro bestelwagen heeft een laadvolume van 4,6 m3, dat met het optionele FlexCargo-doorlaadluik kan worden uitgebreid tot 5,1 m3 om voorwerpen met een lengte tot 3,32 m (in plaats van 2,16 m) te vervoeren. Doordat de rugleuning van de middenzetel met de FlexCargo-optie neerklapbaar is en als tafel kan dienen, is de bestelwagen dan ook geschikt als een mobiel kantoor. Laadlengte en -volume stijgen tot 4,02 m en 6,6 m3 in de langste Vivaro.

Vanaf € 25.200 (excl. btw) is er een Vivaro met dubbele cabine met twee zitrijen en plaats voor zes personen. De vloer van de laadruimte is optioneel bedekt met hout en voorzien van een antislip-oppervlak met beschermrails in aluminium.

De derde modelvariant, de Vivaro Combi (vanaf 25.220 euro, incl. btw), is geschikt voor personenvervoer en telt tot negen zitplaatsen en dat is afhankelijk van de uitrusting en de configuratie van de zitplaatsen. Deze Vivaro combi is uitermate geschikt voor werfverkeer.

Uiteindelijk is de nieuwe Vivaro ook verkrijgbaar als chassis/cabine combinatie en geschikt voor een klantgerichte ombouw.