Na een mobiliteitsanalyse van zijn medewerkers samen met haar vaste BMW-partner Jorssen, bestelde Panalpina in een proefproject een combinatie van een bedrijfswagen met vouwfiets. De vouwfietsen zullen door de logistieke expert in een ‘mobiliteitspool’ geplaatst worden, zodat de verschillende Panalpina medewerkers de keus hebben om op de fiets te kunnen stappen op het moment van hun noden.

De BMW vouwfiets heeft een licht aluminiumframe en weegt slechts 11 kg. Dankzij het innovatieve vouwmechanisme past hij in elke BMW bagageruimte. Voor de auto selecteerde Panalpina de BMW 116i Hatch, zodat de medewerkers kunnen rekenen op de BMW ConnectedDrive Services en de Navigatie Business. Ook onder meer de MINI Countryman en BMW X1 behoren tot de vloot van Panalpina.

 

“Wie zegt dat rijplezier hoeft te eindigen wanneer je je BMW-auto parkeert? Panalpina laat zien dat KMO’s vandaag al klaar zijn om de mobiliteitsshift te maken,” concludeert Eddy Haesendonck. “Ook als BMW Group Belux zijn we vandaag klaar om de uitdagingen van een individuele premium mobiliteit aan te gaan, met innovatieve en zelfs emissievrije oplossingen waar mogelijk, aangepast aan de noden van elk type gebruiker. Deze oplossingen versterken niet enkel de efficiëntie van individuele verplaatsingen, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit.”

 

Doe de test op Mobilityshifters.be.

Om de BMW bedrijfsklanten beter te kunnen bedienen, kunnen zij beroep doen op een studie om hun individuele mobiliteitsbehoeften in kaart te brengen via https://www.bmwmobilityshifters.be. Sinds de lancering van deze tool midden september, deden al meerdere tientallen Belgische bedrijven de online analyse.

De kennis op het vlak van taxatie, emissie, motorisatie, maar ook op het vlak van individueel transport, laat de medewerkers van BMW Group Belux daarna toe de meest aangepaste mobiliteitsdienst – of combinatie – te adviseren voor alle medewerkers van de klant.

Waar een moderne dieselmotor de beste brandstof blijft voor die klanten die zich veel buiten de stad verplaatsen, is een elektrisch aangedreven voertuig beter aangepast aan een stedelijk gebruik. Een hybridemotor of benzinemotor hebben dan weer elk hun duidelijke merites. Voor eerder occasionele gebruikers kan een deelauto dan weer een goede oplossing zijn. De ervaring die BMW heeft opgedaan met DriveNow is een bijkomende troef.