Multimodaliteit als opkomende trend

De vraag voor multimodale en gedeelde oplossingen in steden groeit snel. Poppy gaat mee op deze trend: “Mensen zijn meer dan ooit op zoek naar de beste manier om van A naar B te gaan. Met Poppy hebben ze voor de eerste keer de mogelijkheid om 3 verschillende mobiliteitsoplossingen terug te vinden in één app.” – Valentin Haarscher, CEO Poppy. Deze uitbreiding naar verschillende type voertuigen in dezelfde app zal gebruikers helpen om gebruik te maken van kleinere voertuigen om tot een Poppy wagen te geraken.

Die vraag naar multimodale oplossingen komt niet alleen van de jongste generaties. Vandaag is de gemiddelde Poppy gebruiker 36 jaar en gebruikt hij de Poppy wagens voor een gemiddeld traject van 8 tot 10 kilometer. “We zien dat elke generatie interesse heeft in deelmobiliteit. Poppy is een waardig alternatief geworden voor de eigen wagen, net omdat we gebruikers laten kiezen tussen de mobiliteitsoplossingen die zich het best lenen voor elke trip.” – Valentin Haarscher, CEO Poppy

Samen met de steden

De nieuwe vormen van deelmobiliteit brengen ook uitdagingen met zich mee. Daarom probeert Poppy een iets andere aanpak rond het delen van mobiliteit. Om de nieuwe mobiliteitsoplossingen uit te werken werkt Poppy steeds samen met de stad om zich te kunnen aanpassen aan de stads-specifieke situaties. Daarom werkt Poppy steeds in verschillende fases om mobiliteitsoplossingen toe te voegen: elk vervoermiddel wordt stap per stap uitgetest en uitgebreid. Hierdoor kan Poppy de gebruiker en de noden van de stad beter begrijpen vooraleer ze de vloot uitbreiden.

“In Antwerpen moet elke gebruiker het vervoermiddel kunnen vinden waar hij op dat moment nood aan heeft. De multimodale aanpak van Poppy is een welkome aanvulling van ons mobiliteitsbeleid.” – Koen Kennis, van mobiliteit Stad Antwerpen.