Nadat Proximus iets meer dan een jaar geleden 888 voertuigen van het merk Citroën in ontvangst nam, bevestigt het bedrijf vandaag zijn vertrouwen in PSA door 38 nieuwe modellen te bestellen.

“Met deze eerste voertuigen – Berlingo’s van Citroën – waren we overgestapt van volledige aankoop van onze wagens naar operationele leasing omdat we een betere service en vooral een all-in-dienstverlening genoten. Op die manier konden we de interne werklast rond het beheer van het wagenpark verminderen,” zo vertelt Laurent Schauterden (Fleetverantwoordelijke Proximus), die een meer dan positieve balans opmaakte na deze eerste samenwerking met Free2Move Lease.

Marc Marcelis van Gefco (links) en Joël Bichara van PSA (rechts) staan naast Wim de Schryver (Free2Move Lease) die de sleutels van een wagen overhandigt aan Laurent Schauterden (Proximus).

De eind september geleverde nieuwe voertuigen zijn van het type Citroën Jumpy 1.6 HDi met een contract van 48 maand (120.000 kilometer), nog steeds via Free2Move Lease. Ze worden gebruikt door de technici die telefooncentrales moeten installeren. “Voor dit nieuwe contract hebben we contact opgenomen met 10 merken, met elk van hen gesproken en 3 keer met hen samengezeten. Onze financiële tak koos uiteindelijk voor PSA. Deze NEDC 2.0-voertuigen laten ons 40 g CO2/km per voertuig besparen omdat we naar een kleinere categorie zijn overgestapt dan voordien. En ons bestelwagenpark, dat 3.900 wagens telt, is relatief nieuw aangezien de oudste modellen maximum 3 jaar oud zijn”.

De levering gebeurde in meerdere fases bij Gefco, dat de voertuigen heeft ingericht. Ze moesten veiligheidsstickers krijgen en uiteraard alle inbouw van ACT Research zodat de techniekers al hun materieel steeds bij de hand hebben.