Bijna duizend ritten per dag

Vandaag de dag maken gebruikers van SHARE NOW Brussel samen gemiddeld zo’n duizend ritten per dag. Dat komt neer op zo’n 6,6 miljoen kilometer in de afgelopen drie jaar. Bovendien is het aantal gebruikers van de carsharing service met 30 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Julien Vandichel, Sales & Business Development Manager van SHARE NOW Brussel: “We zien dat steeds meer Brusselaars  gebruikmaken van onze free-floating carsharing service. Recent onderzoek binnen onze eigen gebruikersgroep bevestigde dat door autodelen mensen eerder geneigd zijn hun eigen auto te verkopen. Een groot aantal internationale studies bevestigt dit. Van onze 1.901 ondervraagden, heeft 12 procent hun eigen auto verkocht sinds ze SHARE NOW gingen gebruiken. En minder privé-auto’s leidt tot een leefbaardere stad voor iedereen, dat is waar we naar streven.”

Meest bezochte plaatsen in Brussel

Uit gebruiksgegevens van SHARE NOW blijkt dat het autogebruik een hoogtepunt bereikt tussen 9.00 en 10.00 uur en 19.00 en 20.00 uur. Zaterdagen zijn nog steeds de meest populaire free-floating dagen, wanneer mensen de auto gebruiken om te shoppen en vrienden en familie te bezoeken. Het recordaantal ritten van SHARE NOW op één dag staat op 1.473. Gebruikers van SHARE NOW gebruiken de deelwagens overal in de stad, maar de meest bezochte gebieden zijn rondom Chatelain en Flagey; populaire gebieden in Ixelles om te wonen en uit te gaan. Daarnaast bezoeken SHARE NOW-gebruikers ook Brussels Airport heel vaak.

Terugblik op de eerste drie jaren

Begin juli 2016 werd voor het eerst een geheel nieuw autodeelconcept geïntroduceerd in België. Het stelde inwoners en bezoekers van Brussel in staat een auto op wandelafstand op te pikken en die na gebruik overal binnen het DriveNow-gebied weer achter te laten. DriveNow bereidde die introductie nauwgezet voor in samenwerking met de Brusselse autoriteiten, waardoor het ook de weg vrijmaakte voor andere free-floating aanbieders. Vandaag bestaat de SHARE NOW-vloot uit 310 wagens, waaronder twintig MINI Cabrio’s en tien elektrische BMW i3s, verspreid over een gebied van 65 vierkante kilometer. Begin 2017 breidde de carsharing service zijn gebied uit met Brussels Airport, gevolgd door het Heizel Plateau in juli 2017. Sinds april 2018 kunnen gebruikers deelauto’s ook ophalen en achterlaten bij het NATO-hoofdkantoor en een aanvullend deel in het noordwesten van Brussel. Onlangs nam SHARE NOW de openbare Stockel Square Interparking in Woluwe – de parkeerplaats vlak naast het kloppend hart van Stockel – op in zijn bedrijfsgebied.

“Dit is nog maar het begin”

“We zijn ontzettend blij met waar SHARE NOW op dit moment staat. En dit is nog maar het begin”, concludeert Julien Vandichel. “Met de recente fusie waarbij DriveNow en car2go hun krachten bundelden om de grootste aanbieder van free-floating carsharing ter wereld te worden, brachten we onze expertise en middelen samen om de groei van SHARE NOW verder voort te zetten. Onze missie is om nog meer Brusselaars te overtuigen van de voordelen van onze flexibele mobiliteitsservice en zo te bouwen aan een duurzamere stad.”