Deze ambitie van de Vlaamse regering is niet nieuw. In het actieplan “Clean Power for Transport”, dat zich uitstrekt van 2015 tot 2020, stelde men zich al tot doel om tegen 2020 5.000 publieke laadpalen voor elektrische voertuigen te installeren. Gelijktijdig wilde men ook het aandeel van elektrische auto’s op de wegen doen stijgen tot 7,5%.

Dit objectief werd tot op heden nog niet bereikt. Vandaar dat de Vlaamse regering nu een oproep tot projecten lanceert om zodoende toch die gestelde doelstelling te behalen. “De oplaadinfrastructuur is een essentieel element om het vertrouwen in elektrische voertuigen te doen groeien”, vertelt Lydia Peeters, Vlaams minister van Energie, aan Belga. “Vandaar dat we bij deze oproep de nadruk leggen op projecten die de infrastructuur nog zullen doen aangroeien op niet-openbaar domein en op aantrekkelijke plaatsen zoals toeristische plekken, handelscentra, horeca, ziekenhuizen, scholen, enz.”

Uiteraard zijn ook alle andere initiatieven die het wagenpark groener kunnen maken meer dan welkom. Denk maar aan het delen van elektrische voertuigen. Projecten kunnen tussen 23 en 27 september eerstkomend naar het kabinet van de minister verzonden worden.