Mobiliteitsoplossingen voor de toekomst 

Mobiliteit is belangrijk voor iedereen. Europcar Mobility Group Belgium, het Belgische filiaal van Europcar Mobility Group, is er zich meer dan ooit bewust van dat een vlotte, duurzame mobiliteit een van de grootste uitdagingen voor de toekomst is.

In België zorgde de introductie van het mobiliteitsbudget voor een ware ommekeer in de manier waarop ondernemingen met mobiliteit omgaan. Dankzij dit initiatief, dat sinds maart dit jaar van kracht is, hebben heel wat mensen de stap gezet naar milieuvriendelijkere oplossingen voor het woon-werkverkeer.

De tweede pijler van het mobiliteitsbudget (alternatieve mobiliteitsoplossingen) houdt in dat een werknemer duurzame vervoermiddelen kan gebruiken die de werkgever hem of haar ter beschikking stelt. Hierop speelt Europcar Mobility Group Belgium in met een ruime keuze aan opties. Een overzicht:

 Voertuigen huren voor een korte periode 

Een voertuig huren voor een korte periode (vanaf één dag) vormt meer dan ooit een van de meest geschikte oplossingen voor de mobiliteit van morgen. Deze basisdienst is een ideale optie in het kader van het mobiliteitsbudget.

 Alternatieve en vernieuwende mobiliteit 

 Met Scooty, een dienst voor elektrische scooters die volgens een zelfbedieningsformule worden gedeeld, speelt Europcar Mobility Group Belgium in op andere evoluties op de markt. Met een vloot van meer dan vijfhonderd scooters in Brussel en Antwerpen biedt Europcar Mobility Group Belgium een ‘last mile’-oplossing aan in steden waar sinds enkele maanden een lage-emissiezone wordt toegepast. Dit zijn de Europese steden die het hardst kampen met verkeersopstoppingen. 

Europcar Mobility Group Belgium biedt sinds kort een huurkoopdienst voor fietsen aan in het kader van de tweede pijler van het mobiliteitsbudget en ‘zachte’ mobiliteitsoplossingen: 

Europcar Bikes, in samenwerking met C-Tec. Hierbij stelt Europcar elektrische of klassieke fietsen ter beschikking aan ondernemingen die een fietsplan voor hun werknemers hebben ingevoerd. De dienst wordt overal in België aangeboden via een nationaal netwerk van onafhankelijke verkooppunten.  Europcar Bikes is ook beschikbaar voor particulieren die in Brussel werken, net zoals de elektrische step. 

Europcar Mobility Group Belgium tijdens de Week van de Mobiliteit 

Van 15 tot 22 september 2019 vindt de Week van de Mobiliteit plaats en zijn er heel wat acties gepland om duurzame, groene mobiliteit te promoten. Voor Europcar Mobility Group Belgium is dit de ideale gelegenheid om aan te tonen hoe efficiënt zijn oplossingen zijn.

Europcar Mobility Group Belgium neemt actief deel aan de volgende initiatieven tijdens de Week van de Mobiliteit:

    • Zondag 15 september 2019: #wearemobility Tour – Antwerpen 

#wearemobility organiseert dit evenement voor de Week van de Mobiliteit, met de steun van de stad Antwerpen. De inwoners van Antwerpen maken tijdens de tour kennis met oplossingen voor alternatieve mobiliteit, micromobiliteit, gedeelde mobiliteit en intermodaliteit. Uiteraard kunnen ze die ook zelf uitproberen.

    • Donderdag 19 september 2019: City Game – Brussel 

Een initiatief van MaestroMobile voor de Week van de Mobiliteit. De City Game is een uniek mobiliteitsspel dat mensen wil aanzetten om zich anders te gaan verplaatsen. De deelnemers zijn teams van bedrijven die hun medewerkers nieuwe vormen van stadsmobiliteit willen laten ontdekken en testen (deelwagens, deelfietsen, taxi’s, openbaar vervoer …).

    • Zondag 22 september 2019: #wearemobility Tour – Brussel 

#wearemobility organiseert dit evenement voor de Week van de Mobiliteit, met de steun van de stad Brussel. Net zoals in Antwerpen krijgen ook de Brusselaars de kans om de oplossingen voor stadsmobiliteit van morgen te ontdekken en te testen.

Voor Michaël Xhonneux, commercieel en marketingdirecteur bij Europcar Mobility Group Belgium, zijn de initiatieven voor de Week van de Mobiliteit een buitenkans om de stadsbewoners aan te moedigen zich voortaan anders te verplaatsen in de stad: “Als ‘mobility service company’ die aantrekkelijke alternatieven voor de eigen wagen wil aanbieden, moet Europcar Mobility Group de inwoners van grote steden efficiënte middelen bieden om zich te verplaatsen. En dat is precies wat we tijdens de Week van de Mobiliteit gaan doen.” 

Michaël Xhonneux onderstreept dat Europcar Mobility Group Belgium altijd op zoek is naar vernieuwende mobiliteitsoplossingen. Het huidige aanbod biedt al een passend antwoord op de behoeften van stadsbewoners, bedrijven en werknemers die willen meewerken aan duurzame stadsmobiliteit. “Binnenkort vullen we ons aanbod aan met nieuwe oplossingen die nu volop in ontwikkeling zijn, zoals parkingbeheer en carpoolen bij bedrijven. Mobiliteit zit nu eenmaal in ons DNA”, besluit hij.