Na het succes van haar oplossing die autodelen aan particulieren biedt, lanceert Zipcar nu ook Zipcar for Business: een oplossing op maat van bedrijven. Dit nieuwe aanbod maakt het voor bedrijven mogelijk om, binnen de Brusselse regio, bedrijfswagens op aanvraag ter beschikking te stellen voor hun medewerkers.
De vele vragen die we gekregen hebben, bevestigen de interesse om onze eenvoudige en betaalbare manier van autodelen ook open te stellen aan bedrijven”, vertelt Frederik Welslau, woordvoerder van Zipcar Belgium. “Een systeem met bedrijfswagens is immers niet voor elke onderneming even interessant. Heel wat bedrijven beseffen dat ze deel kunnen uitmaken van een nieuwe beweging, een drijfveer voor duurzame mobiliteit. Zipcar for business kan het ideale stedelijke vervoersmiddel worden om van de ene afspraak naar de andere te gaan, om een klant te bezoeken of om goederen te leveren. Met een aanbod voor bedrijven onderlijnt Zipcar haar missie die eruit bestaat steden aangenamer te maken dankzij duurzame mobiliteit.”
Duurzaamheidsstrategie
 
Zipcar for Business is een innovatieve, uiterst flexibele en duurzame mobiliteitsoplossing voor bedrijven. Autodelen vermindert het aantal files en parkeerproblemen, en het draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Het past dus perfect in de duurzame ontwikkelingsstrategie van bedrijven. Medewerkers halen hun voordeel uit deze langgezochte mobiliteitsoplossing, terwijl werkgevers hun kosten en hun ecologische voetafdruk zien dalen.
Gemakkelijker in gebruik
 
Deelnemende bedrijven hoeven geen wagenpark te beheren. Het enige dat ze nodig hebben, is een buiness account bij Zipcar gekoppeld aan een kredietkaart. De medewerkers van deze bedrijven kunnen op uitnodiging een zakelijke account openen, en daarnaast een persoonlijke account aanmaken om de facturatie voor privégebruik gescheiden te houden.
De wagens zijn traceerbaar via geolocalisatie in de straten van Brussel en zijn daarom gemakkelijk terug te vinden via een app. Dankzij het ‘free floating’-systeem kunnen de medewerkers van bedrijven hun voertuig eender waar ophalen of achterlaten zonder voorafgaande reservatie. Zipcar for Business is een duurzame mobiliteitsoplossing zonder parkeer-, benzine- of verzekeringskosten. Er is geen abonnement: het bedrijf wordt enkel gefactureerd voor de momenten waarop er met een wagen wordt gereden.
Met meer dan 1 miljoen gebruikers is Zipcar het grootste autodeelbedrijf ter wereld. Zipcar verandert de manier waarop we auto’s gebruiken in steden en agglomeraties overal ter wereld. In Brussel maakt Zipcar deel uit van een intelligent mobiliteitssysteem, en vormt het een aanvulling op het openbaar vervoer, waardoor het stedelijke verkeersopstoppingen terugdrijft en het een alternatief biedt voor de privéwagen. Zipcar biedt een autodeelmodel aan waarbij wagens beschikbaar zijn op basis van zelfbediening, en het beschikt over een vloot van 250 wagens in de Brusselse regio. Het bedrijf maakt deel uit van de Avis Budget Group, Inc. (Nasdaq: CAR), een wereldwijde aanbieder van huurwagens.
Ontdek Zipcar for Business online: www.zipcar.be/nl/business