1. Hou je fiets proper Verleng de levensduur van je fiets door hem regelmatig te reinigen. Regen, sneeuw en strooizout kunnen ervoor zorgen dat er vuil op de ketting of andere onderdelen blijft liggen. Daardoor gaat je fiets minder soepel rijden.
  2. Controleer je fietsbanden Banden met minder spanning, zorgen voor meer grip op gladde wegen. Wist je trouwens dat er ook winterbanden bestaan voor fietsen? Deze zorgen voor een kortere remafstand en meer controle wanneer het vriest.
  3. Batterij op kamertemperatuur Heb je een elektrische fiets? Als het koud is, gaat de batterij minder lang mee. Laad ze dus regelmatig op, bij kamertemperatuur.
  4. Zet je zadel wat lager Wanneer je het zadel iets laat zakken, verlaag je ook het zwaartepunt van je fiets. Daarmee verhoog je de stabiliteit van je tweewieler.
  5. Een geolied fietsslot is er twee waard Als het erg koud is, kun je je fietsslot insmeren met olie om te voorkomen dat het aanvriest.
  6. Laat u zien! Het is langer donker in de winter en dus ook gevaarlijker voor een fietser. Een werkend voor- en achterlicht is dus essentieel. Kijk na of de batterijen nog werken en de kabels in orde zijn. En gebruik fluorescerende accenten om nog meer op te vallen.

Maar in het geval van sneeuw- of ijzel adviseert ALD Automotive om uw fiets in de garage te laten staan… en uw auto ook.