ALD 2life Lease slaat aan en de leasingmaatschappij wil bedrijven en hun werknemers de kans geven om op een efficiënte en transparante manier een tweedehandswagen te leasen. Via ALD Carmarket kunnen toekomstige bestuurders online uit een gamma aan tweedehands leasewagens kiezen. Ze kunnen foto’s van de wagens bekijken, krijgen details zoals het bouwjaar, de kilometerstand en de opties waarmee het voertuig is uitgerust te zien en uiteraard ook de maandelijkse leaseprijs. Zo’n tweedehandswagen is vervolgens uiterlijk binnen 15 dagen beschikbaar, wat gevoelig sneller is dan bij een gloednieuwe leasewagen.

Kortere contractduur, meer flexibiliteit

Het is slechts één van de voordelen die ALD 2life Lease biedt. “Bij ALD 2life Lease is de contractduur korter en het leasebedrag ligt gemiddeld zo’n 20 procent lager”, zegt Benjamin Daels, Sales & Marketing Director bij ALD Automotive. “Dat betekent dat bedrijven een minder groot engagement moeten aangaan. Het biedt hen meer flexibiliteit om snel te schakelen. De formule is ideaal voor kmo’s en start-ups, maar ook voor grote bedrijven die bijvoorbeeld werken met een cafetariaplan. De klanten varen er ook wel bij. Hun keuzemogelijkheden vergroten: ze kunnen voor hetzelfde bedrag een ruimere of luxueuzere wagen kiezen.

Al die pluspunten maken het leasen van tweedehandswagen steeds interessanter. Via partner VROOM.be biedt ALD Automotive haar tweedehands leasewagens al online aan voor particulieren en met ALD Carmarket creëerde het nu ook een online platform waarop bedrijven en hun werknemers terecht kunnen. “We merkten dat klanten graag de wagen even willen zien voor ze een beslissing nemen. Vandaar de keuze om ze online in een showroom te plaatsen. In België kiezen we er bewust voor om vooral het aanbod in de picture te zetten omdat we merkten dat hier lokaal behoefte aan was”, zegt Benjamin Daels.

Gemiddeld 2 jaar oud en 32.000 km op de teller

ALD 2life Lease wagens zijn doorgaans zo’n twee jaar oud en hebben gemiddeld ongeveer 32.000 km op de teller staan. De meerderheid (52%) zijn benzinewagens, maar ook hybride en elektrische wagens maken steeds vaker hun opwachting. De Volvo V40, BMW 1, Ford Fiesta en Renault Grand Scenic zijn enkele van de populairste modellen. “ALD 2life Lease kan voor heel wat bedrijven een ideale oplossing zijn in de war for talent. Zij kunnen werknemers aan gunstige tarieven een interessante wagen aanbieden die ze ook haast meteen ter beschikking kunnen stellen. Het duurt bij ons gemiddeld zo’n negen dagen vooraleer die wagen na het ondertekenen van het contract de baan op gaat. Vandaar dat we voluit de kaart van ALD 2life Lease trekken met dit nieuwe platform, om onze klanten nog meer flexibiliteit te bieden. Dat is waar het vandaag om draait”, besluit Benjamin Daels.