Audi e-tron Sportback

Het tweede model van Audi’s puur elektrische gamma, de e-tron Sportback, is een SUV-coupé die naar keuze beschikbaar is met twee batterijen: een van 71 kWh die 313 pk ontwikkelt en een van 95 kWh die 408 pk te bieden heeft. Het WLTP-rijbereik van beide versies is respectievelijk 347 en 446 kilometer.

BMW 2-Reeks Gran Coupe

BMW had al een 2-Reeks in de vorm van een tweedeurs-coupé, maar voortaan is er ook een vierdeursversie. Achter een front dat lijkt op dat van de 1-Reeks schuilt hier een toekomstige rivaal van de Mercedes CLA Coupé, een segment waar BMW tot op heden niet actief was.

Mercedes GLA

Bij de concurrentie in Stuttgart verschijnt de GLA voor het eerst in Brussel. De versie van 2020 is volledig vernieuwd en de lijnen ervan zijn hertekend zodat hij zich meer kan meten met zijn belangrijkste rivaal, de BMW X1, die zich misschien wel wat zorgen mag beginnen maken…

Nissan Juke

Hoewel hij de essentie behoudt van zijn voorganger van 10 jaar geleden probeert de Nissan Juke 2020 toch wat conventioneler te ogen. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om met 7,5 centimeter te groeien in de lengte, waardoor hij nog ruimer is voor zijn passagiers.

Opel Insignia

Op de Opel-stand krijgt de gezinswagen Insignia – en zijn breakversie Sports Tourer – een facelift halverwege zijn carrière. Naast een paar minimale uiterlijke evoluties zit het grootste nieuws vooral bij de technologie en onder de motorkap, met vooral heel wat nieuwe rijhulpsystemen.

Peugeot 2008

Het merk met het leeuwtje onthult in Brussel zijn nieuwe SUV 2008 in Europese première. In deze nieuwe generatie worden de proporties van de ‘kleine’ SUV groter zodat hij wat dichter opschuift naar zijn grote broer 3008. Groot nieuws is dat hij ook verkrijgbaar zal zijn in een puur elektrische versie.

Skoda Octavia

De Octavia vernieuwt aan dit jaarbegin volledig. Hij is groter, meer technologisch en vooral meer premium. De gezinswagen van Skoda eigent zich alle troeven toe om de titel van “best verkochte break van België” te kunnen behouden. Met zijn lijnen die wat doen denken aan die van zijn grote broer Superb en de kleine SUV Kamiq heeft hij een look die absoluut zal aanspreken.

Volkswagen Golf

Dit is duidelijk de ster van dit salon van Brussel: de nieuwe Golf 8. De lievelingsauto van de Belg en het derde best verkopende model bij professionele klanten sluit qua look rechtstreeks aan bij zijn voorganger, maar is tegelijk resoluut modern door volop in te zetten op technologie. De driedeursversie verdwijnt trouwens uit het aanbod.