Door de integratie van Antwerpse marktleider Bird, kan Skipr nu ook uitpakken met een volledige dekking van deelsteps in Antwerpen, wat het gebruiksgemak maximaliseert. Ook voor de voorziene internationale uitbreiding van Skipr is dit een opsteker, gezien de brede wereldwijde dekking van Bird. Zij zijn sinds hun lancering in 2017 actief in meer dan 120 steden verspreid over de hele wereld, en deden in herfst 2018 hun intrede in Antwerpen. Meer dan 100.000 mensen gebruiken Bird op regelmatige basis als deel van hun dagelijkse verplaatsingen.


Door de integratie van Antwerpse marktleider Bird, kan Skipr nu ook uitpakken met een volledige dekking van deelsteps in Antwerpen.


Bird krijgt voet aan de grond in B2B markt

Freelancers en bedrijven kunnen via Skipr een beroep doen op een brede waaier aan mobiliteitsaanbieders zoals Bird & Circ, en deze zowel plannen, boeken als betalen binnen de app. De app houdt hun mobiliteitsuitgaven eenvoudig en gestructureerd bij, en voorziet een maandelijkse eengemaakte en overzichtelijke factuur van alle ritten over aanbieders heen. 

Het B2B aanbod van Skipr kan zo ook privaat gebruikt worden door werknemers die -in samenspraak met hun werkgever- hun mobiliteitsbudget wensen te besteden via Skipr. In Antwerpen maken de werknemers van de Antwerpse bouwheer Lantis (de vroegere BAM) hier al gebruik van.

Bird krijgt dankzij de integratie in Skipr op hun beurt ook toegang tot deze lucratieve B2B markt en de bijhorende mobiliteitsbudgetten, wat de samenwerking een interessante complementariteit geeft.