Met de nieuwe DS 4 heeft DS Automobiles het concept van het model volledig herwerkt. Zijn grootste troef is zijn ongewone design: een berline die hoog op zijn 20-duimse velgen staat en die wordt gekenmerkt door adembenemende lijnen, waardoor hij in een oogopslag herkenbaar is. Het DS 4-gamma is bovendien verrijkt met twee specifieke versies zodat hij tegemoet komt aan de wensen van verschillende consumenten: DS 4 Performance Line, die sportieve zielen aanspreekt, en DS 4 CROSS, voor de meest avontuurlijke mensen. Nu hij voortaan in het B-segment gepositioneerd is zal hij met zijn vele troeven de weg vinden naar menig carpolicy.

De lijst met motoren is een van zijn grootste troeven, met een breed aanbod aan benzines, diesels en een plug-inhybride E-TENSE met 225 pk. Ze zijn allemaal specifiek ontwikkeld om zijn fiscale impact te beperken.

 

Ogen op de weg

Door aan de inklapbare deurklinken te trekken ontdekt u een interieur dat een premiumsfeer uitademt dankzij kwalitatieve materialen en een zuiver design. Dat is onder meer het gevolg van een groot centraal scherm van 10 duim dat helemaal bovenaan de middenconsole is geplaatst en dat perfect in het dashboard geïntegreerd is.

Op die manier verkleint het aantal knoppen drastisch, iets waar ook nog twee exclusieve nieuwe systemen aan bijdragen die worden ingewijd door de DS 4. Enerzijds is er het DS SMART TOUCH, een nieuwe gebarencontrole, en anderzijds het DS IRIS SYSTEM, dat is gebaseerd op spraaksturing.

DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY is gebaseerd op augmented reality en maakt dat u nooit de ogen van de weg moet halen door belangrijke informatie rechtstreeks op de weg te projecteren via een optisch effect, op zo’n vier meter voor de voorruit om de blik van de bestuurder te begeleiden. Een exclusiviteit voor dit segment.

De DS 4 komt eind 2021 op de markt, maar de beperkte reeks La Première kan nu reeds worden besteld.

 

Ontdek hem nu

Blijf op de hoogte

 

Ontdek de wereld van DS Automobiles op onze website