In België is bij 1 op 5 ongevallen alleen een motorrijder betrokken

België telt maar liefst meer dan 500.000 ingeschreven motorfietsen en scooters. Elk jaar gebeuren er bijna 3.000 motorongevallen, dat is gemiddeld 8 per dag. Van alle weggebruikers zijn motorrijders het vaakst betrokken bij dodelijke ongevallen. Het gebrek aan een beschermend koetswerk in combinatie met snelheid maakt dat de ernst van de ongevallen met motorrijders zo groot is. In 2020 kwamen 77 motorrijders om het leven. Bij meer dan 1 op de 5 motorongevallen (21%) is alleen een motorrijder betrokken. In Wallonië is dit zelfs 1 op 3 ongevallen (32%).

Liberty Rider, de beschermengel van de motorrijders

Een snelle interventie van de hulpdiensten betekent minder ernstige gevolgen! Daarom is het van essentieel belang dat de hulpdiensten snel en duidelijk worden ingelicht.

Bij Ethias gaan we voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen die het menselijke aspectcentraal blijven stellen. Daarom krijgen klanten voor hun motor die bij ons is verzekerd gratis hulp van een digitale beschermengel via een premiumabonnement op Liberty Rider. Een virtuele reisgezel die over hen waakt wanneer zij de weg opgaan en zelfs hun leven kan redden bij een ongeval.

In Europa maakt een community van meer dan 400.000 motorrijders gebruik van de “Liberty Rider”-app. Via de klassieke versie van de app kan men met automatische sms-berichten ritten delen bij vertrek en aankomst (zich haasten om op tijd te komen, hoeft dus niet langer), roadbooks uitwisselen en een speciale gps voor motorrijders inschakelen, met de mogelijkheid om routes uit te stippelen en GPX-bestanden te beheren.

Ethias biedt haar klanten-motorrijders gedurende één jaar de premiumversie aan. Hiermee krijgen zij toegang tot alle functies van de app. Die detecteert valpartijen en ongevallen, verwittigt de hulpdiensten bij inactiviteit van de app-gebruiker en waarschuwt voor gevaarlijke bochten. Verzekerde motorrijders zullen dus met een gerust gemoed in 10 Europese landen kunnen reizen!

Een duwtje in de rug voor mobiliteit via vooruitziende partnerships 

Het partnership met Liberty Rider is een van de vele initiatieven die Ethias heeft ontwikkeld om tegemoet te komen aan de nevenbehoeften van haar klanten en hen diensten aan te bieden die verder reiken dan de traditionele verzekeringsdekking.

Via innovatieve partnerships wil de verzekeraar op concrete en menselijke wijze inspelen op actuele maatschappelijke kwesties, door middel van ecosystemen rond mobiliteit, gezondheid en huisvesting.