Groupe PSA heeft een duidelijke ambitie voor 2021: groeien in volume en marktaandeel zowel in de personenwagenmarkt, als in de bedrijfswagens. Deze groei zal voornamelijk behaald worden door het product plan van de groep en de energietransitie, wat een verdere elektrificatie van het aanbod inhoudt. Groupe PSA wil haar CO2-leiderschap behouden en een van de Top Players in LEV-business zijn.
De Groupe PSA heeft begin dit jaar het plan ‘Electrification in motion’ ontvouwd. De belangrijkste pijler is het gebruik van twee gemeenschappelijk platformen waarop wagens gebouwd zullen worden en die alle aandrijflijnen kunnen integreren. Het doel is om tegen 2025 een volledig geëlektrificeerd gamma aan te bieden op zowel personenwagens, als bedrijfsvoertuigen. In 2021 zullen er 25 lanceringen zijn voor de vier merken, waarvan 15 low emission vehicles (LEV). Het jaar begint alvast goed met de lanceringen van de nieuwe Opel Mokka-e, Citroën ë-C4, DS9 E-Tense en de Peugeot 508 PSE.
In de categorie van de bedrijfswagens gaat de elektrificatie ook verder. In 2021 vervolledigen de merken Peugeot, Citroën en Opel hun aanbod met 100% elektrische versies van hun bestelwagens (Van-B).


Ontdek de fiscaliteit 2021 van alle fleetmodellen van Groep PSA

Fleetnieuws VMS 2021 – De Citroën e-C4 langs binnen (fiscaliteit) en langs buiten (rijverslag)