Het nieuwe bedrijf, dat de naam Ford Fleet Management krijgt, ziet beide partijen samenwerken aan de ontwikkeling van een competitief geïntegreerd aanbod voor leasing en fleetmanagement. Ford Fleet Management zal bedrijfsvoertuigen en personenwagens aanbieden via het Ford-verdelernetwerk en via digitale platformen.

Ford Fleet Management zal gebruik maken van de diepgaande kennis van de klanten, de producten en de mobiliteitsdiensten van beide partijen en van hun brede netwerk van concessiehouders om de best mogelijke beschikbaarheid van voertuigen te kunnen bieden in zijn segment. Ford draagt aan de samenwerking zijn knowhow bij op het vlak van producten en het connecteren van voertuigen, terwijl ALD Automotive zijn wereldwijde kennis op het vlak van langetermijnhuur en fleetmanagement aanbrengt.

Ford Fleet Management zet in op een breed gamma van bedrijfsvoertuigen om zijn dienstenpakket aan bedrijven te versterken.

Ford Fleet Management begint eerst deze herfst in het Verenigd Koninkrijk te werken, onder voorbehoud van de goedkeuring van de bevoegde instanties. Andere markten zoals België en Luxemburg staan voor later op de planning. Dit nieuwe initiatief verdiept de langdurige relatie tussen beide partijen, waarbij ALD Automotive zijn leasediensten nu al 15 jaar lang aan Ford aanbiedt in Europa.