Bij Garage van Kelst in Schriek werd de levering van 50 nieuwe Citroën Jumpers voor de Groep Peter Deckers gepresenteerd. Peter Deckers verduidelijkte er de samenstelling van de groep en schetste daarbij dat alle afdelingen één iets gemeen hebben: Gegarandeerde mobiliteit  onder alle omstandigheden. Van ontwerp, over uitvoering, tot afwerking is en blijft dat uitermate belangrijk.

Peter Deckers: ”Onze activiteiten vangen aan bij Woonontwerp en binnenhuisarchitectuur.  Voor elektriciteitswerken hebben we Ecolectric, voor verarming en ventilatie Van der Auwera – Invatral. G&P voor gyproc- en pleisterwerken, Janssens-Luyten voor schrijnwerkerij, Peter Deckers voor schilder- en decoratiewerken. Sinds kort horen daar ook de afdelingen Electro Dermo (hoogspanningscabines) en Mewa Betonconstructies bij. De totale groep stelt zijn 200 mensen tewerk. En die moeten allemaal over specifieke “mobiliteit” kunnen beschikken.

Peter Deckers: Vlootexpansie noopte ons tot uitbesteding van het vlootbeheer

Vloot-expansie noopte ons al enige tijd naar uitbesteding van dat beheer. We werkten voordien al samen met Garage Van Kelst en die legde de link met J&T Autolease. We kozen voor een operationele leasing op maat en naar de bedrijfsfilosofie van de groep. Een leasing met garantie op onderhoud en herstel, carrosserie, glasbraak, reservevoertuigen, zomer- en winterbanden. Ja, zelfs de belettering werd uitbesteed. Voor onze werknemers hebben we comfort en veiligheid geprogrammeerd. Ik meen trouwens dat onze werknemers met bedrijfsvoertuigen aan de slag moeten waarin het nooit mag ontbreken aan het soort voorzieningen die een moderne, veel-rijdende personenwagen kan offreren. De Jumpers waarmee onze werknemers vandaag de baan op moeten, beschikken dus over airco, radio, navigatie, achteruitrij-camera’s, extra veiligheidssloten, ladders, dakrails en alle wagens zullen na 4 jaar door nieuwe modellen vervangen worden.”   

J&T Autolease en Van Mossel Automotive Group

J&T Autolease is een onderdeel van International Car Lease Holding, de enige aandeelhouder van de Van Mossel Automotive Group heeft. Van Mossel Automotive Group heeft onlangs nog de overname van de Groep Van Kelst bekend gemaakt.  Een Garage-groep met PSA vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven en de KIA vestiging in Aarschot. Het verband tussen de garages Van Kelst en J&T Autolease verklaart dus de thans aangekondigde intensieve samenwerking met de Group Peter Deckers?  

Jan Deknuydt, CCO J&T Autolease: De Groep Deckers zocht een gecentraliseerde totaaloplossing en die werd gevonden bij Garage Van Kelst in Schriek.

Jan Deknuydt, CCO J&T Autolease merkt ons op dat dit gedeeltelijk juist is:  “Peter Deckers had trouwens al voertuigen rijden bij garage Van Elst. Zij waren op zoek naar een gecentraliseerde totaaloplossing voor hun vloot bedrijfsvoertuigen en wensten daarbij alle interne vlootzorgen uit te besteden. Ze zochten moderne,  goed tot compleet uitgeruste bedrijfsvoertuigen, die ze om de vier jaar konden vervangen om ook ecologisch bij de tijd te blijven. Wij hebben hen daarbij ook voorgesteld om dit alles te centraliseren bij één garage. En daarmee kunnen voortaan alle lease-voertuigen van de Groep Peter Deckers terecht bij Garage Van Kelst in Schriek. Hier zullen ook altijd 2 bestelwagens exclusief ter beschikking staan voor de van de Groep Peter Deckers. Dit als vervangwagen. Van het huidig wagenpark zal J&T Autolease 5 voertuigen via sale en leaseback overnemen. Waardoor naast het uitbesteedde wagenparkbeheer tevens extra financiële middelen vrijgemaakt worden. De overige voertuigen van de bestaande vloot zullen vervangen worden door nieuwe Citroën en Peugeot voertuigen met een leasecontract bij J&T Autolease.”