Hij zal je zeker niet onverschillig laten. De gloednieuwe Hyundai Tucson vertoont een gewaagde en vooruitstrevende look waarmee hij niet onopgemerkt voorbij komt. De nieuwe designtaal “Sensuous Sportiness” combineert sterke lijnen met dynamische proporties en scherpe oppervlakken, onder meer dankzij de kenmerkende Z-vormige lijn die over de achterdeur loopt en de verchroomde boog die van de buitenspiegels tot onderaan de C-stijl gaat. Al die zaken verlenen hem een sportieve en agressieve uitstraling.

Ook het interieur is volledig hertekend voor een betere ervaring en meer comfort voor zowel de bestuurder als de passagiers. Die eerste kijkt bijvoorbeeld op een volledig digitaal instrumentenbord van 10,25 duim, hetzelfde formaat als het centrale multimediascherm waarmee zowat alles van de auto kan worden bediend.

Tot 51 puur elektrische kilometers

Met deze vierde generatie maakt Hyundai een enorme technologische sprong voorwaarts en wijdt hij een plug-inhybride variant in. In deze versie wordt de 1.6 T-GDi-benzinemotor van 180 pk gecombineerd met een elektromotor van 60 pk. Samen ontwikkelen ze een gecumuleerd vermogen van 230 pk, een maximumkoppel van 350 Nm en een elektrisch rijbereik van tot 51 kilometer. Omdat de batterij onder de achterbank geplaatst is biedt de hybride Tucson even veel beenruimte en dezelfde koffer als de Tucson met verbrandingsmotor.

Deze versie zal professionele klanten kunnen overtuigen met zijn talrijke troeven, die van hem een forse concurrent van maken voor vergelijkbare premiumrivalen, maar ook met zijn voordelige fiscaliteit. De CO2-uitstoot van 39 g/km geeft hem namelijk recht op een fiscale aftrekbaarheid van 100 procent maakt het mogelijk om de TCO sterk te verlagen.

 

Vraag uw testrit aan met de nieuwe Hyundai Tucson PHEV