Meer dan 20 000 leasefietsen, 1 400 klanten en 450 aangesloten fietsdealers. Dat is het mooie rapport dat KBC Fietsleasing vijf jaar na de start kan voorleggen. “Maatschappelijk hebben we echt iets in gang gezet”, reageert Marketing & Sales Manager Saskia Raymaekers. “Onze formule stimuleert mensen om zich vaker duurzaam te verplaatsen en meer te bewegen. De 20 000 mannen en vrouwen die we in de voorbije vijf jaar overtuigden, fietsten samen zo’n 15 miljoen kilometers bij elkaar.”

 

Onderhoud op maat

KBC Fietsleasing werkt voor de aankoop van de fiets met lokale fietshandelaars samen. Op die manier kan het de werknemers volledige keuzevrijheid geven. “Naar verzekering, pechbijstand en onderhoud toe kiezen we voor volledige ontzorging”, vervolgt Saskia. “Sinds kort gaan we daarin zelfs nog een stapje verder. Omdat de standaard onderhoudsformule voor de een te veel en voor de ander te weinig is, dokterden we verschillende pakketten uit. De werknemer kiest zelf wat best past.

 

Eenvoudiger bestellen
Het achterliggende administratieve proces neemt KBC Fietsleasing eveneens onder handen. Door zowel de offerteaanvraag als de uiteindelijke bestelling te digitaliseren, vereenvoudigt het de werkwijze voor werkgevers én werknemers. Het kassasysteem van de fietshandelaars sluit het op de eigen systemen aan waardoor werknemers nu instant over een correcte lease-offerte beschikken. Te allen tijde kunnen ze via KBC MoveSmart de status van hun bestelling opvolgen en de inhoud van het lopende contract raadplegen. Als ze dat wensen, kunnen ze ook extra simulaties maken, binnen het overeengekomen mobiliteitsplan en -budget. Saskia: “Deze ingrepen kwamen er na een rondvraag bij de 1 400 werkgevers en de 20 000 werknemers die vandaag al aangesloten zijn. Met dit verbeterde aanbod hopen nog meer werkgevers en werknemers van de fiets te overtuigen. We kijken daarbij ook in de richting van overheden en andere publieke organisaties.”

Wil je proeven van de voordelen van KBC Fietsleasing? We helpen je op weg via www.kbc.be/fietsleasing