Terwijl de 3 basispijlers van let it fleet op het eerste zicht klassiek lijken, verrassen Wim en Alain door People, Procurement en Process in een nieuw kleedje te steken. Nieuwe tijden vragen om een nieuwe aanpak en let it fleet gelooft dat elke F&M manager en de afdelingen waarmee ze samenwerken, zoals HR & Procurement, de vruchten zullen plukken van een samenwerking waarbij een nieuw concept van op maat gemaakte strategische en operationele ondersteuning voorop staan.

Wim Buzzi

Onze mobiliteit en de definitie ervan lijkt elke dag te veranderen en dat geldt ook voor de verantwoordelijkheden en de rol van F&M managers. let it fleet speelt hierop in door met een frisse kijk ondersteuning te bieden in de People pijler, door het assisteren bij aanwervingsprocessen of het zorgen voor interim-managementoplossingen, maar ook door het op maat uitwerken van coaching trajecten.

Alain Duez

De Procurement pijler bij let it fleet staat voor due diligence en onderscheidt zich in de markt door het aanbieden van innovatieve data-gedreven analytische tools en robuuste scenariosimulaties, waardoor zware en complexe inkoopprocessen aanzienlijk verlicht worden.

Wat de Process-fundamenten betreft, is het voor Wim en Alain een prioriteit om een moderne dienstverlening te garanderen. Hun “state of the art” policy documenten, service level agreements en key performance indicatoren vormen de basis voor een vlot supplier relationship management. Het ontwerpen van een strategische roadmap en transparante TCO gedreven analyses onderbouwen wat ze doen.