Vorig jaar werkte 11% van de deelnemers van thuis uit. Dit jaar vertegenwoordigen 1900 thuiswerkers 14% van het aantal deelnemers. “Dit is al een goede oefening voor de versoepelingen op 1 juli. Vanaf dan is thuiswerk niet meer verplicht en zullen werknemers weer vaker naar het werk fietsen”, zegt Valentina Cani van Cyclis Bike Lease, initiatiefnemer van #ikfietsnaarhetwerk.

 

Het goede doel Habbekrats

De deelnemende fietsers en bedrijven zamelden meer dan €21.500 in voor Habbekrats. Deze organisatie richtte 10 huizen in, verspreid over heel Vlaanderen, waar kansarme kinderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Met het ingezamelde bedrag koopt #ikfietsnaarhetwerk sportartikelen aan voor de verschillende trefpunten.

Jano Van Den Heede van Habbekrats: “We vinden het fantastisch dat Cyclis de opbrengst van de actie ook dit jaar aan Habbekrats schenkt.

Net als vorig jaar, waren we aangenaam verrast met het grote succes van de actie. Met het ingezamelde bedrag van dit jaar willen we sport- en spelartikelen aankopen voor de jongeren om hen zoveel mogelijk bewegingsmogelijkheden te bieden. We willen onder meer investeren in enkele goede trampolines en het klimparcours in de tuin van ons kamphuis nabij La Roche-en-Ardenne. Hierdoor zal ons ‘Avonturenhuis’ helemaal klaar staan voor de 350 kinderen die deze zomer mee op kamp gaan.”

 

Getuigenissen van fietsers

Geert Meersman, werknemer van Sopra Banking Software: “Wegens Covid werk ik van thuis uit en daarom rijd ik ’s morgens gewoon een rondje om de gewoonte erin te houden. Eens ik terug op kantoor mag werken, fiets ik bijna dagelijks van Sinaai naar Brussel. Dat is heen en terug 132 kilometer. Ik rijd niet elektrisch en fiets dus volledig op eigen beenkracht. Met de fiets naar het werk gaan, heeft enkel voordelen: Het is goed voor de mentale gezondheid, je kan alles even loslaten en je hebt geen filestress. Mensen denken dat je dan moe op je werk aankomt, maar je krijgt net heel veel energie. Je kan het alleen maar ervaren door het eens te proberen.”

Alexandre Villez, werknemer van Braem nv: “We zijn 3 jaar geleden gestart met het project fietsleasing op het werk. Ik was daar onmiddellijk voorstander van. Ik kom van het verst maar als ik terugkeer op piekuren is dit enorm frustrerend. Dan ben ik laat thuis en heb ik geen zin meer om te sporten. Ik hou van uitdagingen dus ben ik er ten volle opgesprongen. We zijn ondertussen al met 46 #ikfietsnaarhetwerk-deelnemers op het werk. Als je ‘s morgens vroeg vertrekt en de zon komt op, dan gaat je glimlach ook automatisch mee. Na een drukke werkdag is dit een heel mooie uitlaatklep. Elke dag is een nieuw avontuur.
Op naar meer!”