link2fleet heeft voor u in samenwerking met audit- en consultancybedrijf BDO Belgium alle fiscale materie samengevat in een heldere, precieze en eenvoudig te consulteren gids. Hij bestaat uit drie hoofdstukken, telkens gewijd aan een thematiek die met de fiscaliteit van bedrijfswagens te maken heeft.

Het eerste deel gaat over de rechtstreekse belastingen en snijdt fiscale onderwerpen aan als het VAA, de beroepsaftrek, de notie van de werkplek, en de gevolgen van belastingen ten koste van de werkgever (verworpen uitgaven of aftrekbare kosten).

Het tweede hoofdstuk is gewijd aan de btw en verkent de details van de fiscale aftrekbaarheid in al zijn vormen en voor alle denkbare specifieke gevallen.

Tot slot gaat het derde deel over het sociaal recht, en dan vooral de CO2-bijdrage die moet worden betaald over elk voertuig dat een werkgever aan een werknemer ter beschikking stelt.

De conclusie richt de blik op de toekomst van de fleetfiscaliteit in België, en dan vooral op de netelige doelstelling van de “nuluitstoot” die voorzien is voor 2026.

 

De bijna 80 bladzijden dikke gids voor autofiscaliteit verschijnt op 30 april, maar kan nu al voor 95 euro worden voorgesteld via de onderstaande link.