Na de kostprijs en het rijbereik van deze wagens neemt Mobilize Power Solutions opnieuw een belangrijke rem op de elektrificering van wagenparken weg: het laadproces. Door laadprojecten voor bedrijven te vergemakkelijken, versnelt Mobilize Power Solutions de energietransitie van professionals en de democratisering van elektrische wagens,” aldus Nicolas Schottey, CEO van Mobilize Power Solutions.

 

Laadprojecten voor professionals vereenvoudigen en versnellen

Mobilize Power Solutions helpt ondernemingen om hun elektrische wagenparken te concretiseren of te ontwikkelen door hen kant-en-klare laadoplossingen te bieden. Mobilize Power Solutions werkt op alle fasen van laadinfrastructuurprojecten, van advies tot het ontwerp en de installatie en exploitatie van laadpalen. Tegelijk integreert het strategieën om het energieverbruik te optimaliseren en te koppelen aan hernieuwbare energie.

Dankzij zijn doorgedreven inzicht in de behoeften en zijn vermogen om maatoplossingen te bieden die aansluiten bij hun strategie, werkt Mobilize Power Solutions als een echte partner met een tweeledige doelstelling: de volledige kostprijs (TCO) van de wagenparken van zijn klanten optimaliseren en bijdragen tot de ontwikkeling van hun activiteiten.

In het kader van een globale aanpak ontwerpt Mobilize Power Solutions oplossingen op maat, afgestemd op de huidige en toekomstige behoeften en doelstellingen van zijn klanten (gebruik en gebruikspercentage van de wagens, financiële doelstellingen, milieustrategie, enz.). Voor elk voorstel, ongeacht de omvang en complexiteit ervan, onderzoekt Mobilize Power Solutions alle bestaande technologieën op de markt om zijn klanten de optimale oplossing te bieden. En om hun ervaring vlotter te laten verlopen, behouden de klanten Mobilize Power Solutions als enige gesprekspartner gedurende het hele project.

 

Oplossingen voor alle professionals

De door Mobilize Power Solutions aangeboden oplossingen zijn compatibel met alle types en merken van elektrische voertuigen (tweewielers, lichte voertuigen, bedrijfsvoertuigen, vrachtwagens of speciale machines, enz.).  Dankzij deze openstelling kan het bedrijf zich zowel richten tot kleine en middelgrote ondernemingen als tot grote groepen die elektrische voertuigen of oplaadbare hybrides gebruiken. Mobilize Power Solutions werkt ook samen met vastgoedbedrijven, parkings, winkelcentra en lokale overheden die laaddiensten aanbieden aan hun klanten of aan het grote publiek. Tot slot kan Mobilize Power Solutions als ‘wit merk’ werken voor klanten die hun eigen merk willen opwaarderen.

 

Het partnerschap tussen Renault Group en Enersol, een dubbele expertise die haar gelijke niet kent op de markt

Mobilize Power Solutions integreert zich in het universum van het nieuwe merk van Renault Group, Mobilize. Als pijler voor de strategie van Renault Group verenigt Mobilize diensten voor mobiliteit, energie en gegevensbeheer. Mobilize, dat is gebouwd rond open ecosystemen, levert flexibele mobiliteitsoplossingen en bevordert een duurzame energietransitie.

In België en Luxemburg wordt de implementatie van Mobilize Power Solutions ondersteund door Elto BeLux, een joint venture tussen Renault Group en Enersol. Enersol heeft 10 jaar ervaring op het vlak van hernieuwbare energie (zonnepanelen, energieopslag, warmtepompen en windmolens) en is ook een referentie op de markt van de elektrische mobiliteit.

“De expertise van Enersol rond laadinfrastructuren en hernieuwbare energieoplossingen vormt de ideale aanvulling op de ervaring van Renault Group met elektrische mobiliteit en zijn grondige kennis van de toepassingen en auto-ervaringen van professionals,” aldus Wim Kleijn, Directeur van Mobilize Power Solutions BeLux.

Marc Gillet, Commercieel Verantwoordelijke & Bestuurder bij Enersol legt uit: “Door de krachten van Renault Group & Enersol te bundelen, kunnen we een uniek aanbod op de markt lanceren dat technisch advies, begeleiding, onderzoek, installatie, financiering en onderhoud van de laadinfrastructuur omvat. Dit aanbod wordt vastgelegd naargelang de lokale behoeften en regelgevingen en steunt op de expertise en de beste technische oplossingen op Europees niveau. ”

Vandaag is Mobilize Power Solutions actief op elf belangrijke Europese markten voor elektrische mobiliteit: Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk, België, Nederland, Italië en Luxemburg.